Странице

U Vrnjačkoj Banji počela manifestacija "Zlatne niti"


Danas je svečano otvorena tačno u podne X tradicionalna manifestacija “Zlatne niti zlatnim rukama”. Organizator je udruženje Zlatne niti iz Vrnjačke Banje a manifestacija je medjunarodnog karaktera. Veliki broj učesnika je prisutan sa sih strana. Svečanom otvaranju današnjem prethodio je defile svih učesnika vrnjačkom Promenadom. Svi zainteresovani mogu danas i sutra da obidju štandove a tokom sutrašjeg dana biće upriličeno i druženje uz muziku. Tačno u podne zakazan je koncert folklornog ansambla na platou ispred hotela “Zvezda”.

Slobodan Vukojević iz Vrnjačke Banje na motociklu do Južne Afrike


Slobodan Vukojević, motociklista, sprema se na put do zadnje tačke afričkog kontinenta. Naime, Slobodan će na ovaj put dugačak 13.000 km krenuti u subotu 13. aprila. On planira da predje ovaj put u vremenu od tri do četiri meseca na svom motociklu marke Suzuki FreeWind 650cm2. Motocikl je opremljen neophodnim stvarima koje su mu porebne a na put se sprema da krene u subotu. Tog dana (subota 13.04.) kod Paviljona u centralnom banjskom parku on će gradjanima i gostima Vrnjačke Banje koje to naravno bude zanimalo predstaviti ovu svoju strast i sve ono što je do sada radio kao i ono što nakon ovoga planira da uradi.

Održana sednica Saveta za upravljanje migracijama i trajna rešenja


Danas je održana i sednica Saveta za upravljanje migracijama i trajna rešenja u Vrnjačkoj Banji. Na početku sednice razmatrane su informacije Poverenika za izbeglice i migracije u vezi javnog poziva Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije. Poziv je upućen jedinicama lokalne uprave a za dodelu sredstava namenjenih stvaranju i poboljšanju uslova stanovanja interno raseljenih lica na njihovoj teritoriji kroz nabavku gradjevinskog materijala. Poverenik je podneo i Izveštaj o sklapanju ugovora o poveravanju poslova Opštinskoj stambenoj agenciji.