Странице

Turističke Informacije iz Vrnjačke Banje putem SMS-a


Turisti koji budu želeli da posete Vrnjačku Banju će ubuduće imati priliku da na jednostavniji i način dobiju sve željene turističke informacije koristeći uslugu *105, sopštili su iz Turističke Organizacije Vrnjačke Banje. “S obzirom da je Vrnjačka Banja najposećenije turističko mesto u Srbiji, sa godišnjim prometom od 200.000 posetilaca, koji ostvaruju preko pola miliona noćenja, Turistička Organizacija potrudila se da gostima omogući da se brzo i lako informišu o smeštaju, izletima, atrakcijama, manifestacijama, karnevalu, i to pozivom *105 sa mobilnog telefona”, piše u saopštenju Turističke Organiziacije Vrnjačke Banje. Jelena Zrnzević PR Turističke Organizacije Vrnjačke Banje kaže da je cilj bio da se boravak u ovom mestu učini što boljim i kvalitetnijim, i da turisti budu informisaniji nego do sada o celokupnoj ponudi ove Banje. “ Trudimo se da pratimo trendove i uvek uvodimo neke novine. Iako smatramo da su nasi gosti i do sada bili dobro upućeni, sada će umesto odlaska u Info centar i pretraživanja interneta, moći da uz par lakih koraka dobiju sve važne informacije o turističkoj ponudi” navodi Zrnzevićeva. Ovaj poziv moguć je iz Mts i Vip mobilne mreže. Uslugu nije potrebno dodatno aktivirati, a tarifira se kao poziv ka fiksnoj mreži.

Književno veče Veselina Šljivančanina


Kulturni centar Vrnjačke Banje organizuje promociju knjige „Sine budi čovek“ autora Veselina Šljivančanina. Promocija je zakazana za petak 07. jun u 19 sati u salonu narodne biblioteke „Dr Dušan Radić“ u Vrnjačkoj Banji. Na promociji će o knjizi govoriti upravo autor.

“Uhvati ritam” na Kocki


Igrači i plesači igraonice Vrba iz Vrnjačke Banje organizovali su u znak sećanja na Sladjanu Miodragović plesni performans pod nazivom “Uhvati ritam”. Sve je održano sinoć na stadiuonu malih sportova “Kocka” u Vrnjačkoj Banji a nastupili su igrači iz plesnih škola iz Kruševca, Kraljeva, Trstenik... Predstavila se i mlada vrnjčanka Ana Risimić. Iako je padala kiša, nije uspela da rasturi skup i ovo veoma lepo dešavanje.

Koncert Natalije Ćekić u Zamku Kulture


Klavirski koncert u Zamku kulture održala je Nevena Ćeklić, pijanistkinja koja se publici predstavila kompozicijom „Pesme i igre iz Jugoslavije“. Inače ona je docent na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Natalija Ćeklić autor je pet knjiga „Metodika klavira“. Koncert je bio veoma posećen a okupljena publika uživala je u klasičnoj muzici. U Zamku kulture biće tokom leta osdržan veliki broj koncerata.