Странице

Koncert Cece Ražnatović u Vrnjačkoj Banji


Za Sveti Ćirik 28. jula, kada Vrnjačka Banja obeležava svoju slavu na stadionu Raj koncert će održati diva srpske narodne muzike Svetlana Ceca Ražnatović. Karte još uvek nisu u prodaji a kako sada vlada veoma veliko interesovanje očekuje se i velika posećenost .

Ukoliko želte da dođete na Cecin koncert, ulaznice možete nabaviti po ceni od 700 dinara. Karte će biti puštene u prodaju od 7. jula u kafeu Di Milano i u Info centru na Promenadi.

Još informacija možete pogledati ovde.

KUD “Izvor“ iz Vrnjačke Banje obeležava 15 godina postojanja


Kulturno umetničko društvo „Izvor“ iz Vrnjačke Banje slavi 15 godina postojanja i rada. Pozivaju sve članove društva koji su od 1998.godine pa do danas bili deo stvaranja ovog značajnog društva da se okupe radi dogovora oko obeležavanja pomenutog jubileja da dodju u subotu 18. maja u 18 časova u OŠ“Popinski borci“.

Ruska delegacija u Vrnjačkoj Banji

U petodnevnoj poseti Vrnjačkoj Banji trenutno se nalazi delegacija Ruske federacije, Tambovske oblasti iz grada Uvarova koju čine gradonačpelnik pomenutog grada Aleksandr Kuznecov, Aleksandr Bočarov, šef administrativne oblasti, Igor Agapov direktor fabrike „Granit M“ i Evgenij Kudrjavcev direktor kadetskog korpusa. Njih je u svom kabinetu ugostio predsednik vrnjačke opštine Boban Djurović a sastanku su prisustvovali i NP Vojislav Vujić kao i zamenik predsednika Andrija Boćanin i pomoćnik predsednika Ivan Džatić. Na sastanku je bilo reči o mogućoj saradnji Vrnjačke banje i grada Uvarova kao i o bratimljenju ove dve opštine. Oni će tokom boravka obićši i pogledati sve potencijale koje Vrnjačka Banja možđe da ponudi gostu.

„Desankini dani” na mostu ljubavi u Vrnjačkoj Banji


Povodom 115 godina od rodjenja naše poznate pesnikinje Desanke Maksimović, od ove godine svakog 16. maja na dan njenog rodjenja na Mostu ljubavi u Vrnjačkoj Banji. Glavni gost Desankinog dana biće Dobrica Erić, jedan od najznačajnijih srpskih književnih stvaralaca. On će govoriti svoje pesme a pored njega nastupiće Radomir Andrić, predsenik Udruženja književnika Srbije koji će uz svoje pesme , pričati o životu i delu Desanke Maksimović. Medijator programa biće Vladimir Blagojević. Posebna gošća ovog dešavanja biće Rada Djuričin koja će izvoditi monodrama “Oporuke Desanke Maksimović”. Ona će kroz monodrama oživeti Desankino vreme od detinjstva ,školovanja do nastanka “Krvave bajke”. Organzator ove manifestacije je Turistička Organizacija Vrnjačka Banja.

U Vrnjačkoj Banji - Kabare "Ženski razgovori"


U bioskopu Kulturnog centra Vrnjačka Banja u utorak 14. maja biće održan Kabare „Ženski razgovori. Kabare je odradjen po motivima Duška Radovićša a glumci su nastavnici OŠ “Jovan Popović“ iz Kruševca. Naime, nastavnice kruševačke osnovne škole „Jovan Popović“ osmelile su se na neobičan poduhvat, osmislile su i režirale predstavu „Ženski razgovori“ po tekstovima Duška Radovića a svoje svakodnevne uloge majki, domaćica, učiteljica i nastavnica dopunile su glumačkom. Sa njima ćete poptuno uživati tokom kabarea uz muziku,smeh i dobro raspoloženje. Govore u ime žena, iz ženskog ugla . Sala bioskopa Vrnjačka Banja u utorak 14.05. od 19 sati. Cena ulaznice je 150 dinara.