Странице

Dani ruskog filma u Kulturnom Centru Vrnjačka Banja


Od 20. Do 23. Juna u Kulturnom centru Vrnjačka Banja biće održana menifestacija pod nazivom „Dani ruskog filma“. Manifestaciju organizuju Ruski dom u Beogradu, Kulturni centar Vrnjačka Banja i društvo srpsko-rusko prijateljstvo Trstenik. Ulaz će biti slobodan tokom svih dana dok traje manifestacija a mesto održavanja je bioskopska sala vrnjačkog Kulturnog centra. Prvog dana, 20.juna biće prikazan film „Aleksandar- Nevska bitka“ u 20 časova zatim u petak 21.juna u 18 sati film „Ilija Muromec i Slavuj Razbojnik“. Takodje u petak od 20 sati „Taras Buljba“. U subotu će u 18 sati biti prikazan film „Knez Vladimir“ a u 20 sati „Bila jednom jedna žena“. Poslednjeg dana biće prikazani od 18 sati „Dobrinja Nikitić i zmaj Gornić“ a od 20 sati „Admiral“.

9. redovna sednica SO Vrnjačka Banja


Danas će biti održana 9. redovna sednica SO Vrnjačka Banja. Na dnevnom redu sednice naći će se 16 tačaka kao i dopune dnevnog reda. Članovi lokalnog parlamenta razmatraće Odluku o završnom računu budžeta opštine Vrnjačka Banja za 2012 godinu, zatim predlog Odbora za privredu i društvene delatnosti za dodelu priznanja za 2013. godinu a povodom Dana opštine -14. jula. Na dnevnom redu naći će se odluka o sprovodjenju javnog konkursa za imenovanje direktora JP”Beli izvor”, JP”Borjak” i “Novi Autoprevoz”. Na dnevnom redu sutrasnje sednice naci ce se i odluka o osnivanju Fonda za unapredjenje poljoprivrede i ruralni razvoj opštine Vrnjačka Banja. 9. redovna sednica SO Vrnjačka Banja počinje u 10 sati.

„Ima neka tajna veza - Duško Trifunović“


Turistička Organizacija Vrnjačka Banja organizuje muzičko poetsko veče „Ima neka tajna veza-Duško Trifunović“. Autor ovog muzičko-poetskog prikaza je Branko Pražić, kompozitopr i kantautor. U okviru njega on sa svojim gostima svira i recituje pesme Duška Trifunovića, jednog od najznačajnijih pesnika sa ovih prostora. Publika će imati priliku da uživa uz dobre zvuke lepih, poznatih pesama poput „Pristao sam biću sve što hoćeš“, „Maskembal“, „Zlatnu ribicu“ i mnoge druge. Inače Branko je sa Duškom proveo zajedno poslednjih desetak godina Duškovog života, nastupajući svakodnevo po bibliotekama, kulturnim centrima, trgoima i salama, družeći se malim velikim poštovaocima. Anegdote sa ovih druženje sastavni su deo ove priredbe.