Странице

Otvoren “Uskršnji salon” u Vrnjačkoj Banji


Danas tačno u podne u Zamku kulture u Vrnjačkoj Banji otvoren je 11-ti Uskršnji salon. Ova manifestacija već je postala tradicionalna a autor je Jene Borović-Dimić. Radove kao i prethodnih godina izlažu mališani PU“Radost“ i „Kolibri“ iz Vrnjačke Banje ali i učenici Osnovnih škola sa teritorije vrnjačke opštine. Takmičenje je kao i do sada podeljeno u nekoliko kategorija a stručni žiri će izabrati najbolja.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Podunavcima


Opštinska organizacija Crvenog krsta Vrnjačke Banje je zajednički sa MZ Podunavci organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi. Zavod za transfuziju krvi iz Kraljeva je sproveo akciju dobrovoljnog davanja krvi i krv je prikupljena za potrebe kraljevačke bolnice. Pozivu da dobrovoljno daju krv odazvalo se 19 dobrovoljnih davalaca od čega je 17- oro dalo krv.

Specijalna nagrada mladom vrnjačkom violinisti Aleksandru Ilijovskom


Na održanom trećem otvorenom takmičenju „Binički“ zablistao je mladi vrnjačanin Aleksandar Ilijovski na svirajući na violini. Inače muzika koju je Aleksandar izvodio nije za njegov uzrast već za završni razred muzičke škole pa je i to ali i njegovo sviranje doprinelo osvajanju specijalne nagrade na ovom takmičenju u Beogradu koja se inače dodeljuje samo izuzetno. Aleksandar je ovu godinu krenuo malo ozbiljnije nego prethodnih i sa ozbiljnijim ambicijama. Do kraja 2013. godine predstoje mu veoma ozbiljna i velika takmičenja medjunarodnog karaktera.

Počeo majski medeni uranak u Vrnjačkoj Banji

 Godinama unazad se za prvomajske pratznike održava „Majski medeni uranak“ a u organizaciji Udruženja pčelara „Trmka“ iz Vrnjačke Banje. Tako je i ove godine.Manifestacija je danas svečano otvorena i trajaće do 02. maja na vrnjačkoj Promenadi od Vile „San“ do hotela „Breza“. Na manifestaciji ima za svakoga po nešto, proizvodjači meda ponudili su posetiocima i potencijalnim kupcima nasjraznovrsnije proizvode od meda. Ovo je prilika i da se ukaže na činjenicu koliko su med i proizvodi od meda korisni. Manifestacija „Majski medeni uranak“ traje do 02. maja.