Странице

Pevački ansambl “Biseri” u muzičkom paviljonu


U muzičkom paviljonu koji se nalazi u centralnom banjskom parku sutra će nastupiti pevački ansambl iz Kruševca “Biseri”. Meštani i gost Vrnjačke Banje sutra će moći da provedu prijatno vreme uživajućši u zvucima predivnih vokala koji čine ovaj ansambl. Nastup je zakazan za podne u muzičkom paviljonu.

Sutra predstava “Cimeri”


U Sali vrnjačkog bioskopa sutra (petak 24.05.) vas sa početkom 20 časova očekuje predstava “Cimeri”. Igraju, pevaju i glume Marija Veljković, Ana Sakić, Staša Radulović, Saša Joksimović i  Milan Vasić. Svi posetioci koji nisu do sada imali prilike da pogledaju ovu predstavu uživaćše u ovom komičnom kamernom mjuziklu. Predstava počinje u 20 h, cena ulaznice je 300. din. Karte su već u prodaji na biletarnici bioskopa.

Sportista godine u Vrnjačkoj Banji - Aleksandar Drenovak


Odbor za omladinu i sport Vrnjačka Banja, organizovao je dodelu nagrada najboljim sportistima i sportskim klubovima u 2012.godini. Najboljima je nagrade uručio predsednik vrnjačke opštine Boban Djurović a nagradjeni su Ivona Petrović KK”Padobranac”,Uroš Jeftić PSD “Goč”, Neda Stašić PSD “Goč”,Djordje Drobnjak FK”Goč”, Ivana Perović STK”Goč”. Nagradjeni su i FK”Vrnjačka Banja”, FK”Voley” i FK”Goč” zatim Nebojša Jovanović i Života Drenovak, Srdjan Gašić, ekipa “Djordje Dunić” i ŽRK “Goč”. Najbolji sportista je svakako Aleksandar Drenovak a najbolja sportistkinja Nevena Spasić KK”Padobranac”. Žiri je radio u sastavu Bojan Novoselac, Novica Cvetković i Igor Matić.

Predavanje „Od Kumanova do Kajmakčalana“


Udruženje za očuvanje kulturne baštine Balkana „Baština Balkana“ zajedno sa dramskim umetnikom Tikom Arsićem pokrenulo edukativno umetnički projekat „Od Kumanova do Kajmakčalana“. U sklopu projekta obeležavanja 100 godina od balkanskih i Prvog svetsog rata, špripremljen je kreativni čas za decu uzrasta od petog do osmog razreda ali i za srednjoškolce. Takva dva kreativna časa održana su danas u bioskopskoj Sali Kulturnog centra Vrnjačka Banja. Jedan je bio namenjen osnovcima a jedan srednjoškolcima. Posećenost je bila dobra a deca oduševljena.

Skupština OO CK Vrnjačka Banja


Prošla nedelja bila je posvećena Crvenom krstu, najstarijoj humanitarnoj organizaciji u svetu koja ove godine obeležava 150 godina postojanja i huanitarnog rada.Karakterišu je humanost, nezavisnost, neutralnost a cilj im je da na bilo koji način ublaže ljudsku patnju. Nedelja CK trajala je do 15. maja. Na skupštini su svi upoznati sa aktivnostima OO CK Vrnjačka Banja tokom protekle godine i za prvih par meseci ove godine. Iznet je podatak da je na sastanku sa predsednikom bilo reči o adaptaciji prostorija OO CK Vrnjačka Banja na opšte zadovoljstvo svih jer ovakva organizacija i zaslužuje dobre uslove za rad.