Странице

U vrnjačkom bioskopu „Predivna stvorenja“


Od večeras pa do subote 27. aprila u vrnjačkom bioskopu možete pogledati u redovnom bioskopskom terminu od 20 časova dramu ,fantaziju „Predivna stvorenja“. Uloge tumače Alis Englert,Viola Dejvis, Ema Tompson, Olden Erenrajh i mnogi drugi. Scenario potpisuje Ričard Lagraveneze ,Kami Garsija i Margaret Stol,roman a režiju Ričard Lagraveneze. Ova ljubavna drama smeštena na jugu SAD-a.“Predivna stvorenja“ je priča o mladom paru.Šesnaestogodišnji Itan žarko želi da napusti svoj rodni grad.Getlin je malo mesto u Južnoj Karolini,gde se ništa ne menja i gde ljudi Gradjanski rat i dalje nazivaju „agresijom severa“. Kada Itan upozna misterioznu devojku Linu, nećaku gradskog samotnjaka, oni zajedno otkrivaju mračne tajne o svojim porodicama, svojoj prošlosti i svom gradu. Njihova vezas nije zasnovana samo na fizičkoj privlačnosti već će njihova duhovna povezanost dovesti do promena u njihovim životima. Cena karte je 150 dinara.

Prezentacija projekta “pomoć u kući za decu sa posebnim potrebama” u Vrnjačkoj Banji


Projekat “Dobar dan komšija” postoji i funkcioniše već odredjeno vreme i u opštini Vrnjačka Banja. Projekat funkcioniše od kraja 2011. godine veoma uspešno i tada je počela sa realizacijom i pomoć u kući a namenjena deci sa posebnim potrebama odnosno sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima odnosno porodicama. Navedene usluge biće prezentovane potencijalnim korisnicima ali i svim zainteresovanim gradjanima. Prezentacija će biti održana u ponedeljak 29. aprila tačno u podne u Velikoj Sali SO Vrnjačka Banja. Projekat, odnosno usluge će predstaviti koordinator Milena Miladinov.

U Vrnjačkom bioskopu "Poslednja bitka"


Od večeras pa do srede 24. aprila u vrnjačkom bioskopu akcija, krimi „Poslednja bitka“. Uloge Arnold Švarceneger, Džoni Noksvil, Forest Vitaker, Piter Stormare i drugi scenario Endru Knauer, Džefri Nahmanof, Džordž Nolfi a režija Kim Đi-Vun. Posle neuspele akcije u borbi protiv narkotika i gubitka partnera, Rej Ovens (Švarceneger), skrhan tugom i osećajem krivice, napušta svoje policijsko odeljenje u Los Anđelesu i postaje šerif u pospanom gradiću Somerton Džankšn na američkoj granici s Meksikom. Mir mestašca bez zločina naglo narušava smeli i krvavi beg najtraženijeg i najopasnijeg narko-bosa Gabrijela Korteza (Eduardo Noriega) tokom FBI-jevog transfera zatvorenika. Uz pomoć krvoločne grupe plaćenika koju vodi brutalni Barel (Piter Stormare) Kortez beži s taocem prema granici u modifikovanoj korveti ZR1 koja dostiže brzinu do 400 km/h. Put ga vodi pravo kroz Somerton Džankšn,

Vrnjački Karneval


Po priči starih Vrnjčana početkom '60-ih godina Vrnjačka Banja postaje karnevalski grad. Tokom narednih godina organizovano je nekoliko karnevalskih povorki, ali na žalost ova manifestacija ubrzo počinje da gubi na značaju i polako odlazi u zaborav, sve do trenutka kada Turističko sportski centar "Vrnjačka Banja" preuzima inicijativu i osniva "Međunarodni Vrnjački Karneval". Sve je počelo ne tako davne 2005. godine kada je u Vrnjačkoj Banji od 12.07 do 17.07 održan prvi "Međunarodni Vrnjački karneval" koji je objedinio preko 40 zabavnjih, kulturnih i sportskih manifestacija. Da bi već tokom drugog karnevala na kojem je učestvovalo preko 1.500 učesnika na centralnom dešavanju, postao član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC).

Dan planete zemlje sutra se obeležava i u našoj Banji


Sutra 22. aprila sa početkom u 14 časova u centralnom banjskom parku kod “Paviljona” biće održana manifestacija pod nazivom “Čuvaj planetu-recikliraj”. Manifestacija se održava povodom obeležavanja Medjunarodnog dana planete zemlje.“Reciklažni park” zajedničkim snagama organizuju Turistička Organizacija Vrnjačka Banja, zatim Kulturni Centar Vrnjačke Banje i Udruženje gradjana “Treehouse” iz Kruševca. Ulaznica za reciklažni park su dve plastične flaše, dve limenke ili dva stara časopisa. Pored toga biće održan kulturno zabavni program za sve posetioce a naročito za mališane Za najkreativnije male crtače i reciklere, „Treehouse“ je obezbedio nagrade i poklone. Reciklažni autobus, koji će biti parkiran pored paviljona, imaće ulogu mini bioskopa u kome će se prikazivati najzanimljiviji ekološki video materijal. Biće održana modna revija modela od reciklažnog materijala (srednjoškolaca tehničke škole iz Kruševca), izložba školskih projekata napravljenih od reciklažnog materijala u okviru eko radionica, nastup inkluzivnog hora „Raspevani Vrnjčići“, muzičke škole „ Kornelije Stanković“, plesne grupe „Vrba“, čuvare prirode itd.