Странице

Sanja Martinović kod predsednika Opštine Vrnjačka Banja


Predsednik opštine Vrnjačka Banja primio je u svom kabinetu mladu pijanistkinju, studentkinju Muyičke Akademije u Sarajevu Sanju Martinović. Sastanku je prisustvovao i zamenik predsednika Andrija Boćanin. Ova mlada talentovana vrnjčanka najbolji je djak pomenute visokoškolske ustanove, više puta proglašavana je najboljom studentkinjom a i dobitnik je brojnih priznanja i nagrada na raznim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Inače Sanja je predstavljala svoj fakultet na prijemu povodom praznika Republike Srpske u Banjaluci a na Svetskom festivalu u Italiji 2007.godine osvojila je zlatnu medalju. Predsednik vrnjačke opštine i njegov zamenik izrazili su spremnost da pomognu mlade talentovane ljude kao što je Sanja.

U Vrnjačkom bioskopu “Ljubav dolazi kasnije”


Od večeras pa do subote 11.maja u vrnjačkom bioskopu možete pogledati ljubavnu dramu „Ljubav dolazi kasnije“. Uloge tumače Milica Stefanović, Andrej Šepetkovski, Goran Jevtić, Ljubinka Klarić, Aleksandar Đurica, Tanasije Uzunović i Jadranka Selec. Scenario i režija Hadži Aleksandar Đurović. Emotivno rastrzani ljubavnik na čudan način pokušava da vrati sebi najbitniju devojku u svoj život, dok ona iste večeri igra ključnu ulogu u životu još jednog nesrećnog čoveka. Muškarac se, dve godine posle raskida, nalazi sa bivšom devojkom. Tajna koju će joj otkriti te večeri zauvek će promeniti njen stav prema njemu. Projekcija je od 20 časova a cena ulaznice 200 dinara.

Predsednik Vrnjačke opštine primio predstavnike “Medicinijade 2013”


S obzirom da se u Vrnjačkoj Banji održava “Medicinijada 2013” koja je okupila 2500 studenata, predstavnike studenata danas je u svom kabinetu primio predsednik vrnjačke opštine Boban Đurović. Tokom razgovora student su izrazili zadovoljstvo uslovima koji suih sačekali u Vrnjačkoj Banji kao i gostoprimstvom koje su im vrnjčani ukazali. Predsednik Vrnjačke opštine Boban Đurović izrazio je svoje zadovoljstvo što se ova manifestacija opet održava u Vrnjačkoj Banji i naravno rekao da se nada da će i naredne godine odabrati Vrnjačku Banju.

Danas je Đurđevdan


Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Svetog Georgija, jednog od devet velikomučenika i prvih stradalnika za hrišćansku veru. Đurđevdan je praznik koji se odnosi na zdravlje ukućana, udaju i ženidbu mladih, plodnost stoke i dobre useve. Praznik Svetog Georgija, jednog obeležava se u svim hramovima Srpske pravoslavne crkve i jedna je od najčešćih slava pravoslavnih Srba. Ove godine, obeležavanje Đurđevdana poklapa se sa proslavom drugog dana Vaskrsa. Đurđevdan se u narodu smatra za granicu između zime i leta. Inače crkva na ovaj dan obeležava pogubljenje Svetog Georgija, koje se desilo 23. aprila 303. godine.